Located in HÖKARÄNGEN, SOUTH OF STOCKHOLM. PANGPANG BREWERY IS STOCKHOLM FIRST MICRO BREWERY.

Pacific Tavern opened in May 2010 and is located inside the Smith Hotel Brooklyn. Since then, Golden Spork winner Chef Lang has been serving both quality interpretations of classic dishes and daring new ventures into the uncharted territories of food.

Pacific Tavern's interior, designed by the award-winning Hayden Collective, reflects the hip sensibilities of the surrounding area while also paying tribute to Brooklyn's storied past. The multi-level restaurant offers the choice to observe passers-by in the glass-encased Cascade Bar on the 2nd floor, or watch the art of cooking as it occurs in the open-kitchen dining room.

 

C O N T A C T

info@pangpangbrewery.se

L O C A T I O N

Stadsbudsvägen 1
123 58 Farsta
SWEDEN

S O C I A L  M E D I A

instagram.com/pangpangbrewery/

 

 

"Pang Pang tog över mitt liv. Varje krona och varje vaken timme de senaste fem åren har gått åt till att göra bryggeriet till vad det är idag. Det är först nu som bryggeriet har börjat jobba för mig och inte tvärtom."

 

Genom att satsa allt har Fredrik Tunedal etablerat Pang Pang Brewery som en av Sveriges mest nyskapande bryggerieR.

Även de som inte druckit hans öl känner igen Fredrik Tunedal på hans händer. På båda händernas fingrar står det Pang och tillsammans bildar händerna bryggeriets namn, Pang Pang. Orden tatuerades in efter företagets första leverans, ett sätt att visa för sig själv och världen att det här med eget bryggeri var något han tog på fullaste allvar. Fredrik Tunedal, grundare, bryggmästare och vd på Pang

       Pang Brewery, är idag en av Sveriges mest inflytelserika hantverksbryggare med en produktion på hundra tusen liter om året och tretton olika öl på Systembolaget i skrivande stund. Vägen dit var dock långt ifrån spikrak. Konkurshotet har stundtals varit nära och under åtta månader sov han på bryggeriet för att spara in pengar. En annan gång gick det så långt att han sålde allt han ägde för att kunna betala företagets räkningar.

Pang Pang Brewery har aldrig tagit in kapital utifrån och de första åren gjorde Tunedal allt på egen hand, från att svetsa ihop begagnad mejeriutrustning till att sälja in nya produkter på restauranger. 2015 är situationen en annan, ekonomin har stabiliserat sig och efterfrågan är stadig. Företaget har sedan en tid tillbaka en assisterande bryggmästare och två timanställda. Ölentreprenören har fått anta rollen som arbetsgivare.

Med fler händer i bryggeriet har Tunedal fått mer tid för de kreativa projekt som gjort bryggeriet känt. ”Pepparkaksmonstret” som bryggdes 2013 var med sina 19 procent alkohol och 10 procent pepparkaka en julöl utöver det vanliga. Succén följdes upp 2014 med ”Gul snö”, en gyllene ale med bladguld. Till sommaren kom den mest otippade bryggningen, en hybrid mellan ale och lager som förutom malt och humle bryggts på ris och majs.